Maxima Medisch Centrum​

Met behulp van Virtual Reality leren de medewerkers van het Maxima Medisch Centrum levensreddend te handelen. Zij zetten VR in om alles te leren omtrent evacuatie en brandveiligheid.

Veiligheid voor alles!

Binnen het Máxima MC staat veiligheid hoog in het vaandel. Om medewerkers klaar te stomen op hun taken in geval van calamiteiten of noodsituaties heeft het Máxima MC in samenwerking met ons een innovatief curriculum ontwikkelt. Onderdelen uit dit curriculum bestaan uit een mix van online leren, virtual reality learning en simulatietraining. Het virtual reality learning component richt zich op een aantal onderdelen, zoals herkennen van onveilige situaties, uitvoeren van virtuele ontruimingsoefeningen per afdeling, het opdoen van gebouwenkennis in een virtueel ziekenhuis en meer aspecten rondom het thema veiligheid.

"De spreiding, frequentie en flexibiliteit om te leren is enorm verhoogd"

Door de koppeling van het Virtual Reality Platform met het LMS van het ziekenhuis en de aanschaf van 50 VR devices kunnen medewerkers flexibel gebruik maken van de verschillende middelen. Een medewerker kan via een eigen account de virtuele trainingen doorlopen en deze worden geregistreerd. Hierdoor is de spreiding, frequentie en flexibiliteit om te leren enorm verhoogd en kunnen medewerkers hun vakmanschap op peil houden gedurende het jaar. De borging van veiligheid door vakbekwame medewerkers krijgt daardoor een enorme boost.