Virtual Reality Learning


Beleef, reflecteer en leer

Leren en ontwikkelen is steeds meer dynamisch aan het worden. We leren altijd, overal en met elkaar. Technologie speelt een grote rol in de vormgeving van leertrajecten en beschikbaarheid van kennis. Met Virtual Reality gebruiken we een innovatieve leertechnologie, die een grote invloed heeft op het ervaren van situaties.

 

In een virtuele omgeving reageert ons mentale proces nagenoeg gelijkwaardig als in de realiteit. De combinatie van breinleren en Virtual Reality maakt het als onderdeel van een blended leertraject een krachtig instrument. Wij leveren uw eigen VR omgeving in een eigen app of in die van ons. 

 

Waarom wachten we op een situatie in de praktijk terwijl we hem zelf al virtueel kunnen creëren? Onze eigen app biedt mogelijkheden om leersituaties te creëren die bereikbaar worden voor iedereen met een moderne smartphone. Bent u al klaar voor een aanvullende manier van trainen en opleiden?


Virtual Reality thema's


Onderwijs en educatief

Samen bepalen we de positie van Virtual Reality binnen uw opleiding- en trainingsdoelstellingen. Met onze eigen app in een cms zijn we in staat interactieve virtuele routings te maken die onderdeel uitmaken van een leerprogramma. Er is veel mogelijk en hierbij is het uitgangspunt dat VR voor iedere medewerker bereikbaar moet zijn. Uw Return On Investment is onze uitdaging.

Informerend

Verkoopt u producten, wilt u klanten informeren of heeft u behoefte aan een eigen virtuele boodschap. Wij helpen u met het vormgeven van uw boodschap en ontwikkelen van de content. U kunt ervoor kiezen een eigen app aan te schaffen of uw content bij ons in beheer te laten. Eén ding is zeker, met Virtual Reality wordt het mogelijk om uw netwerk op afstand al te laten beleven.

Virtuele cliënten

Sales, zorg, baliemedewerkers, assessments? Heeft u al stilgestaan hoe waardevol het is als u uw virtuele cliënten klaar heeft staan om medewerkers uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Wilt u een groot bereik met een minimale investering? Kies dan voor de virtuele cliënt in samenhang met een leertraject. Wij helpen u graag op weg.


Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality is een moderne techniek waarbij het mogelijk is situaties uit het echte leven in een virtuele realiteit na te bootsen. Hierbij maakt men gebruik van serious gaming of video in een virtuele 360 graden omgeving. Dit betekent dus dat we een lerende in iedere situatie kunnen brengen waar hij of zij in de werkcontext mee te maken krijgt. Daarnaast is het mogelijk om gedrag, spanning en mentale processen in de virtuele wereld op te roepen, te herkennen en te trainen.

Dit vergroot het vakmanschap omdat iemand daardoor in staat wordt te ervaren hoe men reageert in de realiteit. Met gebruik van VR, een goed script en duidelijke leer doelstellingen hoeven we niet meer te wachten op praktijksituaties waar we leren maar creëren we deze praktijk zelf. Niks is onmogelijk in Virtual Reality!


Virtual Reality in leeroplossingen

Stelt u zich voor dat de mogelijke praktijkscenario’s in Virtual Reality werkelijkheid worden en zo mensen kunnen trainen. U traint uw mensen in een virtuele omgeving onder omstandigheden die in de praktijk voorkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een bedrijfsongeval, een brand, ontruiming, agressie en geweld, ergonomisch werken of het te woord staan van een journalist. In de virtuele leeromgeving creëren we situaties die niet van echt te onderscheiden zijn zodat, wanneer u voor het echt moet presteren, een referentiekader heeft opgebouwd hoe u omgaat met de omstandigheden, de spanning en het benodigde vakmanschap.


Onze manier van werken


Strategische totaaltrajecten

Voor visie tot met acties op de werkvloer

 

Wij leveren trajecten van A tot Z en ontzuren uw organisatie. Van onderzoek, tot beleid tot opleidingen.

Onderzoek en advies

Voor (leer)beleid in uw hele organisatie

 

Heeft u een organisatievraagstuk over presteren en resultaat behalen. Wij ondersteunen u bij het bepalen van de koers.

Maatwerk opleidingen

Opleidingen gericht op uw doelstellingen

 

Opleiden op het juiste moment, juiste plaats en met duidelijke doelstellingen. Wij doen meer dan een kunstje.


Praktisch     trainen

Real-time scenario trainen

 

Leren door realistisch ervaren. In de juiste omgeving en met de juiste middelen.

Realistisch oefenen

Oefenen zoals in het echt bij u of bij ons

 

Toepassen in de eigen context of gesimuleerd naar realiteit en werkelijkheid zorgt voor directe transfer.

Voorlichting en oriënteren

Als je eerst wil kennis maken

 

Wij begrijpen dat het gevoel goed moet zijn bij het traject wat voor u ligt. Neem gerust contact op.Leren start vanuit breinkennis!

Praktisch, real-time, innoverend en ervaringsgericht

Onze visie op leren

Leren en ontwikkelen door actie en ervaren

Presteren loopt als rode draad door ons leven. Levensfases en ambities kunnen bepalend zijn voor hoe en waar we leren en wat we nog willen leren. Of we nu papa of mama zijn, werknemer, topsporter, we kunnen alleen optimaal presteren als we voldoende vakkundig zijn, intrinsiek gemotiveerd om het gestelde doel te bereiken en mentaal krachtig genoeg om koers te houden. Onze visie op leren is dat in iedereen een topperformer schuilt mits men met de juiste Trots, Eenheid en Kracht aan de prestatieroute begint.

 

 

Een proces van durven doen en reflecteren
Leren en verbeteren is een proces van durven doen en reflecteren. Wij kiezen daarom voor het concept (Blended) Action Learning als fundament voor al onze leeroplossingen. Dit betekent voor ons dat opleidingen en trainingen de lerende altijd in omstandigheden brengt die vergelijkbaar of identiek zijn aan de omstandigheden die men op in de prestatieomgeving tegenkomt.Enkele referenties binnen dit thema

Good News!