Brandweer

De brandweer gebruikt Virtual reality om situationele commandovoering te trainen. Het managen van incidenten is een essentiële vaardigheid en een belangrijk onderdeel van gedrag.

Leiderschapsvaardigheden trainen

Van een brand op een schip tot een verpleeghuis – de situatie is elke keer anders. De brandweerlieden worden in realistische scenario’s geplaatst, waarna hen wordt gevraagd hoe ze met die specifieke situatie omgaan. 

Op deze manier wordt zowel de situationele commandovoering als de situationele leiderschapsvaardigheden van de brandweerlieden getraind.

"VR zorgt voor een realistischer beeld om bepaalde situaties weer te geven."

Virtual Reality

Virtual Reality stelt de brandweer in staat verschillende scenario’s op te zetten, waarin de brandweermannen een goed beeld krijgen van wat er ter plaatse gebeurt. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk de werkelijkheid benaderen, zonder op de feitelijke locatie aanwezig te zijn.

Door VR te gebruiken hoef je een situatie maar één keer in scene te zetten, waarna je deze voor onbepaalde tijd kunt gebruiken voor trainingsdoeleinden. Zo hoeven ze niet keer op keer een praktijksituatie in het echt te imiteren.

× Hoe kunnen we je helpen?