Good Work weekoverzicht 49

 

Beste Good News lezers,

 

De maand december is aangebroken, nog maar een paar weken en het jaar is alweer verstreken.

Voor de één is het een maand vol gezelligheid en voor de ander kan deze maand niet snel genoeg voorbij gaan. December kan voor velen een volle maand van verplichtingen en deadlines zijn. Vooral het laatste kan de werkdruk op de werkvloer enorm verhogen. Targets moeten behaald zijn, projecten moeten worden afgerond en misschien nog een aantal werkoverleggen op de valreep. O ja.... en niet te vergeten! Alle feestdagen, recepties en familiaire verplichtingen komen er ook nog eens bij. De stress neemt bij vele toe!

 

Werkstress en nu?

De maand december, is helaas niet de enige stressvolle maand van het jaar. Bij veel beroepsgroepen is werkdruk en werkstress namelijk een dagdagelijks repertoire en lijkt het er bij te horen. Een burn-out of overspanning ligt in de donkere maanden op de loer, als grenzen niet worden gerespecteerd of worden aangegeven. Dit laatste is niet altijd even makkelijk, maar het lichaam liegt bijna nooit. Aanhoudende vermoeidheid, het overslaan van sporten, slechter eten, het ontwijken van sociale contacten en slecht slapen zijn veelvoorkomende en bekende indicatoren van toenemende stress. Maar vooral tekenen aan de wand, dat werk aan de winkel benodigd is. Gooi daarom de schroom van je af en bespreek je situatie met je leidinggevende of werkgever. Wellicht  kunnen zij je ondersteunen in dit proces. Vaak is praten over je emoties of wat je dwars zit het beste medicijn. Bespreek daarom hoe je je voelt en wat jij nodig hebt om weer happy te worden. Een mooier en duurzamer kerstcadeau kan je van je werkgever niet krijgen.

 

Duurzame inzetbaarheid

Ook op organisatie niveau is er nog veel winst te halen. Door op strategisch, tactisch en operationeel niveau rekening te houden met  Duurzame Inzetbaarheid, keert de investering zich namelijk dubbel uit. Op korte als langere termijn vergroot je namelijk de betrokkenheid en het werkplezier van de werknemer. Met het effect dat zij gemotiveerder raken, gelukkiger zijn en productiever worden. Daarnaast voelen ze zich hierdoor veiliger, maar ook gezonder en vitaler. Dit alles maakt, dat de medewerker minder vaak ziek is, maar ook aan het roer van eigen leven, loopbaan en inzetbaarheid komt te staan. Een mooier kerstcadeau kan een werkgever zich niet wensen. Toch?

 

Wat de uitkomst ook mag zijn..........

 

Good Work wenst alle werknemers en werkgevers een mooie, maar vooral prettige december maand toe!

En vergeet niet....een beetje spanning of stress is niet erg. Het hoort er voor sommigen zelfs gewoon een beetje bij.

 

Personeel

Zelf zijn we ook nog steeds naar nieuw personeel. Per 01 januari zijn we op zoek naar een gedreven content ontwikkelaar die ons gaat ondersteunen in Bavel. Binnen de functie is hij of zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van leerinterventies binnen een variatie aan digitale leeroplossingen zoals E-learning, Virtual Reality en Learning Xpriences.

 

Ben jij die nieuwe verse kracht die Good Work nog beter kan laten presteren? Werk je graag in een klein projectteam waarin high performance hoog in het vaandel staat? Dan is reageren voor jou een must! Wat dan ben jij de nieuwe medewerker die wij zoeken!

Voor meer informatie naar de vacature van content ontwikkelaar, klik dan op de volgende link.

 

Stage

Dan zijn er naast vacatures voor werknemers ook stageplekken vrij gekomen bij Good Work.

Op korte termijn zoeken wij de volgende stagiaires:

- Junior content ontwikkelaar (link naar de vacature)

- Stagiair opleidingskunde/onderwijskunde (binnenkort meer informatie op onze Good Work site en social media kanalen)

- Stagiair toegepaste psychologie (binnenkort meer informatie op onze Good Work site en social media kanalen)

- Stagiair communicatie (binnenkort meer informatie op onze Good Work site en social media kanalen)

 

Onze activiteiten in week 49

In week 49:

  • Gaf Dennis een crisismanagement training aan crisiscoördinatoren van zorgaanbieder Oktober uit Brabant
  • verzorgde Jehury een CoPI oefening voor calamiteitencoördinatoren (CaCo) van een hoog-risico organisatie in Noord-Holland. Dit met steun vanuit de Politie, Brandweer en GHOR uit de veiligheidsregio Noord-Holland Noord
  • Had Dennis een afspraak met een landelijke verzekeringsmaatschappij in verband met een leiderschapsontwikkelingstraject
  • Stond dag 3 van de Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL) OCC-Zorg opleiding op het programma
  • Had Jehury projectoverleg met de Nationale Politie in teken van het blended BOB-leertraject
  • Is het kantoor in Bavel helemaal top ingericht

Tot de volgende week!

 

Groetjes Jehury en Dennis

 


Uw contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Mede-directeur

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Politie

Kwaliteitsmanager

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

 

 

 

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur

Manager Duurzame Inzetbaarheid & Generatiemanagement

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding

Trainer conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook