Geslaagd voor Operationeel Crisis Coördinator

Gisteren hebben we de 11e groep van Zuyderland MC gefeliciteerd met het behalen van het certificaat Operationeel Crisis Coördinator.

De deelnemers vervullen binnen Zuyderland MC deze rol als brug tussen operationele veiligheid, zorgcontinuïteit en bedrijfscontinuïteit ten tijde van (dreigende) calamiteiten en crises. Snelheid en doelgerichte besluitvorming is in het zogenaamde ‘Golden Hour’ vaak complex. De OCC’er wordt hiervoor klaargestoomd!

 

Gedurende de 4 daagse Blended Action Learning opleiding leren ze alles op het gebied van crisismanagement, omgaan met stress en spanning, leiderschap, tactische impactanalyse, opschalen en besluitvorming onder druk.

Naast de actieve contactdagen volgen ze online modules, virtual reality casussen en krijgen ze begeleiding van een coach gericht op meervoudige intelligenties in relatie tot hun kerntaken(MIDAS profiel).

 

De kwalificatieprofielen van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en het kwaliteitskader OTO 2.0 zijn het fundament van het door ons ontwikkelde curriculum.

 

De laatste contactdag staat in het teken van een proeve van bekwaamheid waarbij een externe assessor kijkt naar de performance.

Al met al een mooie prestatie van Twan, Robert, Kasja, Miranda, Kosta en Astrid.

 

Veel succes tijdens jullie diensten!