ADRZ opnieuw van start met Mentaal sterk aan het werk!

 

Vorige week was Good Work aanwezig bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes. Middels zijn twee groepen gestart met de training Mentaal sterk aan het werk! 

Omdat het vorig jaar goed ontvangen is bij de medewerkers, is vanuit het management besloten dat Good Work in 2018 en 2019  weer een achttal Mentale Kracht trainingen gaat verzorgen voor het operatiekamer personeel en medewerkers van het daarbij horende planbureau.

 

Mentale Kracht

De training; Mentaal sterk aan het werk is een initiatief van het ADRZ in samenwerking met Good Work Personnel Development. De training is bedoeld om stil te staan bij veerkracht in het algemeen en Mentale Kracht in het bijzonder. De training is daarom ook ontwikkeld voor de mens achter de medewerker.  

 

Management

Vorig jaar is voor aanvang van de eerste training bewust gekozen om een kennissessie voor managers, leidinggevenden en teamleiders te organiseren. Tijdens deze kennissessie hebben Dennis en Jehury een presentatie verzorgd en hebben zij een aantal verschillende demonstraties geven.

Ook kregen zij de mogelijkheid om vragen te stellen en kregen zij inzicht over wat er wordt behandeld in de training en wat het de deelnemers uiteindelijk oplevert. Speciale aandacht was er ook voor de opbouw van de training. Good Work heeft deze training namelijk in een Blended vorm gegoten en bestaat dus zowel uit contact onderwijs, online leren en Virtual Reality leren. 

 

Mentale processen

Mentale processen beïnvloeden meer dan 90% van ons gedrag en hebben vooral te maken met hoe we denken over bepaalde situaties en hoe we onszelf daarbij voelen. Het kunnen reguleren van deze processen draagt niet alleen bij aan je prestatievermogen maar zorgt er ook voor dat je goed in je energie blijft zitten zowel op korte als lange termijn. Soms heb je geen invloed op situatie, maar je hebt wel invloed hoe je ermee omgaat. 

 

Voor iedereen geschikt
De training is geschikt voor eenieder die interesse heeft in het onderwerp beter presteren en zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van persoonlijke veerkracht. De training wordt door Good Work sinds enkele jaren gegeven binnen hoog risico beroepen zoals Politie, Justitie, Brandweer en Defensie. Maar ook binnen Cure & Care Zorg en Welzijn instellingen zijn al diverse succesvolle programma’s gegeven. De essentie van de training zit op het praktische vlak van zelfregulatie, in welke situatie en onder welke omstandigheden dan ook. Maar hoe doe je dat dan? Welke tools zet jij in om je batterijen weer op te laden, waar lopen jou batterijen op leeg, heb je weleens last van spanning of misschien stress en lukt het je altijd om dit in goede banen te leiden? 

 

Onderwerpen die o.a. aan bod komen;

  • Stress of spanning? Wat is het verschil?
  • De werking van het brein en gedrag
  • Motivatie en doelen stellen?
  • De werking van ons stresssysteem?
  • Hoe stuur jij je gedachten?
  • Mentale vaardigheden
  • Biofeedback als persoonlijke bewaker
  • Actie-reflectie, waarom jij?
  • Het Mentaal Prestatie Plan  

 

Vier dagdelen
Het programma bestaat uit vier dagdelen verspreid in een periode van ongeveer 4 maanden. Tijdens deze periode ga je samen met collega’s actief aan de slag met de materie en werken we toe naar een integratie van mentale tools in je dagelijkse leven.  In een leuke interactieve en veilige setting maken we de toepassing concreet en bruikbaar. Niet zweverig, maar vooral toepasbaar in de praktijk. De training is opgebouwd uit een mix van contactmomenten, online modules, virtual reality en intervisiebijeenkomsten. 

 

Durf jij het aan?
Durf je het aan om te investeren in je persoonlijke veerkracht? Veerkracht is namelijk overal. Niet alleen op het werk, maar ook thuis bij je gezin,  je sport of hobby of waar dan ook. Wij noemen de inhoud dan ook lifetime tools.

Weet je hoe het werkt, dan heb jij winst geboekt bij alles wat op jou pad gaat komen.    

 

 

Heeft u vragen over de training 'Mentaal Sterk aan het Werk' of over de diensten die Good Work levert?

Bezoek onze website Good Work of neem telefonisch contact op met Dennis van Heerden of Jehury van Deursen.

 

 


Onze contactpersonen

 

   Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook