2 daagse crisismanagement oefening Máxima Medisch Centrum

 

2 daagse crisismanagement oefening Máxima Medisch Centrum

Op 04 en 05 oktober jl. waren Dennis en Kevin als waarnemers aanwezig bij een grote landelijke crisismanagementoefening in het Máxima Medisch Centrum. Het crisismanagement scenario stond in het teken van een ICT-hackaanval gericht op dit zelfde ziekenhuis. Naast het MMC waren ook andere bedrijven en organisaties uit de omgeving van Veldhoven aanwezig om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

 

 

Doelstelling 

De doelstelling van de crisismanagement oefening was om te beoordelen in hoeverre het MMC in staat was, een crisis in de context van cybersecurity op te vangen en vanuit daar een impact-analyse te maken gericht op bedrijfs- en zorg continuïteit.

 

Observaties

De taak van Dennis en Kevin was het observeren van het crisisbestuursteam (CBT) tijdens deze crisissituatie. De observaties deden zich vooral richten op de inrichting van de crisismanagement organisatie en het bepalen van scenario’s en risico’s in het effectgebied. Tevens werd er geobserveerd op de mentale processen die van invloed waren op de teamprestaties van het CBT.

 

Máxima Medisch Centrum

Máxima Medisch centrum (MMC) is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant en is gevestigd op twee locaties; hartje Eindhoven en aan de rand van Veldhoven. Door deze twee locaties kan het ziekenhuis de beste zorg en persoonlijke aandacht bieden. Op beide locaties hebben alle specialismen poliklinieken. Daarnaast hebben de locaties een eigen functie en specialiteit. In Eindhoven houden de artsen zich bezig met laagcomplexe zorg. In Veldhoven is naast de basiszorg ook ruimte voor complexe acute en intensieve zorg. 

 

Wat doet Good Work?

Good Work is van mening dat de sleutel tot succes vooral ligt bij het investeren in de gehele veiligheidsketen, waarbij het gaat om het proces van plannen, organiseren, leiden en beheersen van alle activiteiten die er op gericht zijn om de effecten van een crisis zo veel mogelijk te beperken. Wij helpen mensen bij het leveren van topprestaties in iedere situaties, onder alle omstandigheden en in welk beroep dan ook. De rol van Good Work is het aanbieden van advies, onderzoek, leeroplossingen, projectsupport, coaching en ervaringsgerichte opleiding, training en oefening. 

 

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie hebben over hoe Good Work u kan ondersteunen?

 

Bezoek onze website Good Work of neem telefonisch contact op met Dennis van Heerden of Jehury van Deursen.

 

  

Dennis van Heerden

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Trainer Slachtofferzorg Nationale Politie

Kwaliteitsmanager

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45