Good Work weekoverzicht 46

 

Beste Good News lezers,

 

 

Deze week is Good Work wederom in het gehele land te vinden. Van het geven van een vierdaagse coach-opleiding voor de Nationale Politie in Arnhem , het verzorgen van een workshop in teken van cyber security voor DJI in Alphen aan de Rijn, het opleiden van operationeel crisis coördinatoren (OCC) van het Zuyderland Medisch Centrum in Limburg en tot slot verzorgd Good Work een vierdaagse coachingsessie aan de Brandweer van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

 

Een mooie rondreis door file Nederland gedurende de 'Week van de Werkstress'.

Oplossing van Jehury en Dennis... overnachten op locatie om de files te vermijden en een muziekje aan zetten als je er dan toch in staat.

Een belronde maken binnen het netwerk is ook een mooie afleider.

 

  

Werkstress  

Werkstress valt onder Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) en heeft een enorm negatief effect op de Duurzame Inzetbaarheid van de mens.

Werkstress in je werksituatie heeft vaak te maken met een te hoge werkbelasting, maar ook andere stressoren kunnen werkstress geven. Ook een vaak genoemde werk-privé balans kunnen zeer zeker voor stressklachten zorgen als die uit balans is. Het is zeker van belang om een gezonde werkomgeving te creëren waarin werknemers hun kwaliteiten en vaardigheden kunnen blijven uitvoeren en ontwikkelen.

  

Factoren die ook onder psychosociale arbeidsbelasting vallen zijn;  

  • Werkdruk
  • Agressie en geweld
  • Pesten
  • Seksuele intimidatie 
  • Discriminatie 

Maar wat houdt Duurzame Inzetbaarheid nou precies in?

Tegenwoordig hebben we het dus steeds vaker over het begrip Duurzame Inzetbaarheid. Wanneer men spreekt over duurzame inzetbaarheid hebben we het over de toekomst van de werknemers. De mate waarin de werknemer productief, gemotiveerd en vitaal zijn functie in de toekomst kan blijven uitvoeren. Om tot deze randvoorwaarden te komen is het belangrijk de werkgever investeert in de duurzame inzetbaarheid van de werknemer. Echter dient hier ook de medewerker zijn verantwoordelijkheid in te nemen. Investeren in o.a. vitaliteit, scholing en betrokkenheid levert zowel voor de werkgever als werknemer een hoop op. 

 

Door hier rekening mee te houden versterk je de Duurzame Inzetbaarheid van de medewerkers op zowel korte als langere termijn en vergroot je hiermee de betrokkenheid en het werkplezier. Met het effect dat medewerkers gemotiveerd raken, gelukkiger zijn en competenter worden. Dit alles maakt, dat de medewerker productiever wordt, minder vaak ziek is, maar ook aan het roer staat van eigen leven, loopbaan en inzetbaarheid. Genoeg redenen om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. 

 

 

  Wist u dat!

 Stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1 is en dat

  meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico lopen 

 op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziektes.

 

 

Van werkstress naar werkplezier, maar hoe? 

Simpel, laat werknemers spreken, geef ze een podium om hun verhaal te doen, laat ieder zijn wensen en behoefte kenbaar maken.

Ga samen in gesprek! Klinkt heel idealistisch en makkelijk gezegd, maar dat is het zeer zeker niet. Dit is een proces waar veel tijd en energie in gaat zitten. Een mooi voorbeeld uit de praktijk: Jehury heeft het afgelopen jaar als extern adviseur generatiemanagement, duurzame inzetbaarheid en levensfasebewust personeelsbeleid bij zorginstelling Tantelouise gewerkt. TanteLouise vond het namelijk belangrijk om van de medewerkers zelf te horen, wat zij belangrijk vonden en nodig hadden binnen het thema duurzame inzetbaarheid. Jehury zorgde ervoor dat specifieke kenmerken, wensen, kwaliteiten, behoeften en aandachtsgebieden van medewerkers inzichtelijk werden gemaakt. Door middel van een projectgroep, enquêtes, interviews, samengestelde klankbordgroepen en interactieve bijeenkomsten met medewerkers ontstond er een duidelijk beeld.

 

 

Wisten jullie dat!

Het Europees Sociaal Fonds (EFS) investeert in de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Door te investeren in werkenden wordt er voor gezorgd, dat zij zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst. 

Het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid opent de ESF Duurzame inzetbaarheid subsidie voor Bedrijven en Instellingen.

Van 12 november 2018, 09.00 uur, tot en met 16 november 2018, 17.00 uur kan de subsidie worden aangevraagd. 

 

   

Meer weten over de subsidies of duurzame inzetbaarheid? 

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of intake met Jehury van Deursen , onze manager Duurzame inzetbaarheid.

Hij vertelt u graag meer over de huidige subsidiemogelijkheden. 

 

Ten slotte…

Wist u dat Good Work u ook volledig kan ontzorgen door de subsidieaanvraag voor u op te maken én in te dienen?  

  

Uiteraard kunt u ook onze website bezoeken voor meer informatie over Good Work Personnel Development.

 

 

 

Tot volgende week!


Uw contactpersonen

 

Dennis van Heerden

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Trainer Slachtofferzorg Nationale Politie

Kwaliteitsmanager

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 

 Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook