Good Work weekoverzicht 39

Beste Good News lezers,

 

Deze week ' Week van het Werkgeluk' Iedereen heeft de wens om gelukkig te zijn in het leven, thuis op school, binnen de sociale gemeenschap en last but not least op de werkvloer. Groot gedeelte van werkend Nederland brengt meer tijd op de werkvloer door met collega's dan thuis. Werkgeluk heeft daarom een enorme invloed op ons dagelijks functioneren zowel op het werk als privé. 

 

 

Werkgeluk

Werkgeluk klinkt heel simpel. Net als zorgen voor een evenwichtige balans op het werk en privé, aandacht voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling, respect en waardering noem maar om. Niet moeilijk toch? Maar in de praktijk blijkt het toch ingewikkelder te zijn. Dit heeft met verschillende factoren te maken, bijvoorbeeld met de complexiteit en onvoorspelbaarheid van een beroep. Daarnaast kunnen fysieke en emotionele belasting, veranderingen op de werkvloer en onregelmatige diensttijden er voor zorgen dat het werkplezier op een laagpitje komt te staan.

 

Hoe breng je werkplezier op de werkvloer? 

Simpel, laat werknemers spreken, geef ze een podium om hun verhaal te doen, laat ieder zijn wensen en behoefte kenbaar maken.

Ga samen in gesprek! Klinkt heel idealistisch en makkelijk gezegd, maar dat is het zeer zeker niet. Dit is een proces waar veel tijd en energie in gaat zitten. Een mooi voorbeeld, Jehury heeft het afgelopen jaar als extern adviseur generatiemanagement, duurzame inzetbaarheid en levensfasebewust personeelsbeleid bij zorginstelling Tantelouise gewerkt. TanteLouise vond het namelijk belangrijk om van de medewerkers zelf te horen, wat zij belangrijk vonden en nodig hadden. Jehury zorgde ervoor dat specifieke kenmerken, wensen, kwaliteiten, behoeften en aandachtsgebieden van medewerkers inzichtelijk werden gemaakt. Doormiddel van enquêtes, interviews, samengestelde klankbord groepen en interactieve bijeenkomsten ontstond er een duidelijk beeld.

 

Wat is hier het effect van?

Door hier rekening mee te houden versterk je de Duurzame Inzetbaarheid van de medewerkers op zowel korte als langere termijn en vergroot je hiermee de betrokkenheid en het werkplezier. Met het effect dat medewerkers gemotiveerd raken, gelukkiger zijn en competenter worden. Dit alles maakt, dat de medewerker productiever wordt, minder vaak ziek is, maar ook aan het roer staat van eigen leven, loopbaan en inzetbaarheid.

 

Wat nu?

Het Europees Sociaal Fonds (EFS) investeert in de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Door te investeren in werkende wordt gezorgd dat zij zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst. 

Het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid opent binnenkort de ESF Duurzame inzetbaarheid subsidie voor Regio's en Sectoren van 01 oktober 2018 t/m 26 oktober 2018. De subsidie kan worden aangevraagd door Onderwijs & ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners en gemeenten.

 

Meer weten over de subsidie of andere subsidies?

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of intake. Jehury van Deursen , onze manager

Duurzame inzetbaarheid. Hij vertelt u graag meer over de huidige subsidiemogelijkheden. 

 

 

Ten slotte…

Wist u dat Good Work u ook volledig kan ontzorgen door de subsidieaanvraag voor u op te maken én in te dienen?  

 

Uiteraard kunt u ook onze website bezoeken voor meer informatie over Good Work Personnel Development en haar diensten.

 

  Are you ready to perform?

  

 

 

Nieuwsbericht van de week!

 Actie van de week!

Tot volgende week!


Uw contactpersonen

 

Dennis van Heerden

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Trainer Slachtofferzorg Nationale Politie

Kwaliteitsmanager

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 

 Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook