Wat doet Dennis bij de Brandweer Noord-Holland Noord?

Vandaag en morgen gaat Dennis samen met 2 andere trainers naar de brandweer

Noord-Holland Noord om daar het dagdeel 2 te verzorgen van het Mentale Kracht programma. De training staat in teken van reflecteren op de afgelopen periode, verdiepen in aandacht en concentratie, vooruitkijken naar borging en het gebruik van de mentale vaardigheden in de praktijk.

 

Het Mentale Kracht programma van de OVD-B heeft begin dit jaar zijn aandacht gekregen. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar thema's mindfulness en naar de reductie van stress en spanning. April dit jaar is gestart met een dagdeel energie managent en gebruik van de mentale vaardigheden. Dit is positief ontvangen, de Brandweer Noord-Holland Noord heeft daardoor besloten om het programma verder uit te breiden. 

 

In mei hebben er oefeningen plaats gevonden waar Good Work een coach heeft geleverd. Deze coach heeft de OVD-B's  voorzien van feedback en laten reflecteren op zijn handelen en onderdruk (situaties die druk met zich meebrengen).

Afgelopen periode hebben deelnemers ook gebruik gemaakt van het online leerportaal. De opleiding wordt Blended gegeven, dat houdt in dat de deelnemers modules online kunnen maken gericht op energie management, doelen stellen, visualisatie, aandachts controle en het mentaal prestatieplan. Daarnaast hebben de deelnemers een kennisquiz ontvangen om hun kennis te toetsen.

 

Waarom de training Mentale Kracht?

Als je voor de brandweer werkt, dan heb je gekozen voor een hoog-risico-beroep. Als brandweerman of vrouw sta je regelmatig onder druk, werk je onder stressvolle omstandigheden en lever je arbeid onder hoogspanning. Daarnaast heb je regelmatig te maken met prikkels, afleiders, stressoren en agressoren als je met een uitruk bezig bent. Of het kan zomaar zijn dat je privé of werk gerelateerd door een turbulente periode heen gaat. Als brandweerman of vrouw dient er gepresteerd te worden en worden er altijd resultaten verwacht.
De training mentale kracht biedt inzichten in hoe stress en spanning van invloed zijn op je prestaties en mentaal herstel. Mentale processen zijn voor meer dan 90% van invloed op onze gemoedstoestand en dan kan je ze maar beter de baas zijn als het er toe doet. In de training Mentale Kracht leren we je zes mentale vaardigheden aan om regisseur te zijn en te blijven over je brein en stresssysteem. Met het uitgangspunt om je taak te kunnen uitvoeren vanuit een ideale prestatietoestand in welke situatie dan ook.

 

 

Ook interesse is een opleiding, training, oefening op het gebied van Mentale Kracht of andere trainingen TRM, IRSM, BOB?

 

Neem contact op met Dennis van Heerden of Jehury van Deursen. 

 

 

Onze contactpersonen


Dennis van Heerden

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Trainer Slachtofferzorg Nationale Politie

Kwaliteitsmanager

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

 Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook