Studenten ROC Tilburg ronden programma 'Mentaal Sterk aan het Werk' af

 

Vorige week was de laatste dag van het Mentaal Sterk aan het Werk  programma voor 8 studenten van de opleiding handhaver toezicht en veiligheid. Het programma was onderdeel van het excellentie traject welke de studenten het tweede schooljaar volgen.

 

Het was een intensieve en indrukwekkende dag waarin ze in de ochtend terugblikte op de auto te water oefening en wat er mentaal gebeurde. Daarna werd er in tweetallen een casus gedraaid;  Een boze restauranteigenaar kwam verhaal halen waarom zijn stagiaires waren bekeurd terwijl ze aan het flyeren waren zonder vergunning. 

 

Henk Heuvelman, fysiek acteur en meer dan 2 meter lang maakte het de studenten niet makkelijk. Alle mentale tools waren keihard nodig. Na een pittige ochtend bestond het middagprogramma uit een lezing over PTSS van Kirsten Westrik, woordvoeder bij de politie en jaren in blauw gewerkt. Kern van haar was de impact van sommige gebeurtenissen in het politiewerk en hoe je jezelf en de ander moet blijven monitoren. Het was erg indrukwekkend!

 

Om 15:00 stond de certificaatuitreiking op het programma, de studenten presenteerde zelf hun leertraject.

Hier werden hun inzichten en uitdagingen mooi gepresenteerd. De koppeling met mentale zelfregulatie en persoonlijke ontwikkeling sprak tot de verbeelding. Afsluitend was er een inspiratie sessie van Danny Hansen en Michelle Noë. Allebei met een indrukwekkend verhaal over veerkracht, motivatie en wilskracht.

 

''voor 90% blind maar toch meegedaan met de Red Bull Cracshed Ice, door wil en doorzettingsvermogen''

 

Blind door zelfgemaakte bom

De 24-jarige Eindhovenaar raakte elf jaar gelden blind aan een oog door een zelfgemaakte bom. Dat hield hem niet tegen om de schaatsen aan te trekken. Rechts zag hij toen nog vijftig procent. Het afgelopen jaar verslechterde dat tot tien procent.

Even stortte zijn wereld helemaal in. Een jaar lang liet hij zijn schaatsen in de kast staan, tot hij besloot mee te doen aan een kwalificatiewetstrijd in Oostenrijk met zijn vrienden. Geheel onverwachts eindigde Hans op de elfde plaats en versloeg hij daarmee zelfs de wereldkampioen!

 

Michelle bereikte met ijshockey het hoogste podium op het WK ijshockey met goud. Ook zij deed mee aan de Red Bull Crashed ice. Op haar 16e stopte zij met ijshockey maar na 8 jaar besloot zij de schaatsen weer uit de kast te halen, ze leefde weer helemaal op.

 

Na deze twee mooie verhalen werden de certificaten uitgereikt aan de studenten. De motiverende en zeer leerzame dag werd afgesloten met een hapje en drankje.

 

We zijn als Good Work ontzettend trots dat we de studenten deze basis op het gebied van mentale weerbaarheid hebben kunnen meegeven. We zijn het ROC Tilburg dankbaar voor het verzorgen van het programma voor het tweede achtereenvolgende jaar!

 

 

 

 

Onze contactpersonen


Dennis van Heerden

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Trainer Slachtofferzorg Nationale Politie

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

  

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

 

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

  


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook