Student HTV ''De woedebeheersing en de verandering die ik ben doorgegaan''

 

 Beste Good News lezers,

 

 

Afgelopen vrijdag hebben we het traject ''mentaal sterk aan het werk'' voor de studenten van Handhavers Toezicht en Veiligheid afgerond.

Deze laatste dag stond in het teken van een gastspreker, casuïstiek en de certificaatuitreiking.

 

De inzet bij de casuïstiek was de aangeleerde vaardigheden toepassen in een realistische situatie.

Twee weken geleden hebben de studenten een online module gekregen ter voorbereiding op de casus, deze online module stond in het teken van Virtual Reality beelden. Bij deze beelden konden ze, tijdens het scenario in de bril, verschillende keuzes maken waarbij de student ook verschillende reacties ontving van de virtuele acteur (bijna 90% van de studenten die meededen aan dit traject geven aan in een enquête tevreden tot zeer tevreden te zijn met de inzet van VR tijdens dit traject). 

 

Na de online voorbereiding kwamen ze afgelopen vrijdag goed geprepareerd naar de casus, alleen wij zijn Good Work niet als we toch een aantal spreekwoordelijke snacks in petto hadden.

 De studenten werden bij de informatievoorziening over de casus op het verkeerde been gezet. Een kleine kale man werd het signalement, toch werd er geschrokken van de minstens 2 meter lange acteur die in eens voor hun neus stond met een dreigende toon. Deze verandering van de situatie doet wat met de mentale processen van de studenten. Door de goede voorbereiding, uiteindelijke actie en zeer heldere reflectie hebben alle studenten de casus goed doorstaan.

 

Wij als Good Work zijn trots op deze dames en heren, de inzet, motivatie en open leerhouding heeft ons veel werkplezier opgeleverd. Aantal zaken die we terug kregen van de leerlingen was dat één daarvan zijn woedebeheersing beter onder controle heeft de ander zegt: '''ik ben zelfverzekerder geworden'' of ''het visualiseren vooraf brengt me verder in nieuwe situaties''. Dit zijn mooie zaken om terug te horen.

 

Bedankt!

 

 

Tot de volgende blog, 

 

Luuk


Wil je meer weten? Check dan hier
Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0