Patiëntenorganisaties doen noodoproep voor extra subsidie

  

Patiënten federatie Nederland, Ieder(in) en MIND vragen vandaag aandacht voor het geldtekort waarmee patiëntenorganisaties kampen. Zij hebben een brandbrief geschreven aan de Tweede Kamer waarin ze verzoeken voor meer subsidie zodat zij hun werk kunnen blijven doen. Dat melden NOS en Patiënten federatie Nederland. 

 

 

"De financiering van de patiëntenbeweging dateert uit de tijd dat ze alleen opkwam voor betere zorg. Maar inmiddels praten vertegenwoordigers van patiënten mee over veel meer onderwerpen en op veel meer plaatsen, landelijk en regionaal. Het werk is enorm toegenomen, maar de financiering niet", zo is in de brief te lezen die is geschreven door de drie koepelorganisaties.

Het aantal taken van patiëntenorganisaties groeit, maar de financiering daarvoor is achtergebleven. Enkele organisaties houden het waarschijnlijk niet lang meer vol, tenzij de Kamer extra subsidie regelt  voor patiënte vertegenwoordiging. 

Door: Redactie Nationale Zorggids

 

 

 

Ons contactpersoon


Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work Personnel Development

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur Generatiemanagement bij tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie- conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker Good Work

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 

 


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook