Het kan: bedrijfstraining in virtual reality-setting

Bedrijven omarmen VR-toepassingen, stelt Moving Target: “We zien dat de markt voor VR zich nu serieus opent.” Daarom zet de videoproducent in op interactieve virtuele realiteit-toepassingen voor het bedrijfsleven.

 

 

 

 

 

 

Het gaat om VR-toepassingen op het gebied van training, recruitment en branding. Moving Target zet bestaande procedures of trainingen om naar interactieve VR-content. “Wij zetten 360 graden video in om mensen in een levensechte praktijksituatie te plaatsen”, zegt Patrick Dierdorp, regisseur en creatief partner bij MTVR.

 

 

“Dat kan bijvoorbeeld een salesgesprek zijn, dat beoordeeld moet worden op effectiviteit en gedrag, maar met VR kan een merk ook feedback krijgen op een nieuw product. Met het toevoegen van data-analyse groeit VR van een leuke gadget naar een toepassing met een hoge toegevoegde waarde.”

 

Virtual reality in het bedrijfsleven

 

Virtual reality wordt al langer toegepast in het bedrijfsleven. Zo lanceerde VolkerWessels in 2016 de Hololens, een mixed reality-bril van Microsoft. Deze bril projecteert een gebouw virtueel op de bouwplaats. Deze toepassing kan een bouwbedrijf helpen om het bouwproces efficiënter maken.

 

In hetzelfde jaar maakte BMW bekend virtual reality (VR)-helmen van het bedrijf HTC in te gaan zetten bij de productontwikkeling van nieuwe voertuigen. Op die manier kunnen nieuwe modellen goedkoper, sneller en duurzamer worden gebouwd, stelt het bedrijf.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl 

 

Meer weten over Virtual Reality?

Bekijk onze website voor meer informatie over Virtual Reality Learning

 

U kunt ook direct contact opnemen voor vragen met Dennis van Heerden, onze Virtual Reality specialist

   

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

Mede-eigenaar Good Work

Bachelor of Education (BEd)

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager organisatieontwikkeling

Manager Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook