Basisscholen krijgen 155 euro per leerling tegen hoge werkdruk

Den Haag - Basisscholen krijgen in het nieuwe schooljaar iets meer dan 155 euro per leerling om de werkdruk te verlagen. Dat blijkt uit een doorrekening van het werkdrukakkoord dat minister Slob (Onderwijs) recent met de sociale partners heeft gesloten.

 

De scholen hebben deze week een brief gekregen van de CU-bewindsman waarin ze over het geld zijn geïnformeerd.

 

In het regeerakkoord werd besloten om extra geld voor werkdrukverlaging op basisscholen vrij te maken. Voor aankomende schoolperiode was dat bedrag nog relatief gering. Na protest daartegen is daarom besloten om een deel van het geld naar voren te halen. Voor het schooljaar 2018-2019 gaat het om een bedrag van 237 miljoen. Dat loopt op naar 435 miljoen in het jaar 2021.

De sociale partners geven op hun websites tips aan de scholen hoe ze het geld kunnen inzetten. Te denken valt aan het inhuren van een vakkracht, een gymleraar bijvoorbeeld. Niet alle scholen maken daar gebruik van. In de uurtjes dat de kinderen gaan gymmen, houden de overige leraren tijd over voor andere zaken.

Een van de andere mogelijkheden is om een externe jeugdhulpverlener in te schakelen. Zo’n externe prof kan bijvoorbeeld leerlingen met gedragsproblemen een aantal uur per week individueel begeleiden. Hierdoor ontstaat er in de klas meer rust. 

 

Uw contactpersoon

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur Good Work

Manager Duurzame Inzetbaarheid

Extern adviseur generatiemanagement tanteLouise (zorg)

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Nationale Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding Politieacademie

Trainer communicatie - conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker Good Work

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 

 


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook


Reactie schrijven

Commentaren: 0