''Auto te water'' met de studenten van het excellentie programma

 

 Beste Good News lezers,

 

 

Vandaag zijn de studenten van de opleiding handhavers, toezicht en veiligheid in het water geplonsd met een echte auto!

Weliswaar in een zwembad waar de temperatuur net als een tropisch eiland heerlijk voelt, echter de situatie blijft hetzelfde. Je zit in een auto, deuren zijn gesloten en de gordel is om. De grote vraag is wat doe je? raak je in paniek of kun je de rust bewaren? 

 

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met verschillende mentale vaardigheden om bij een dergelijke situatie toch de juiste prestatie te kunnen leveren. In verschillende manieren trainen we de studenten om vooral bewust te zijn over wat ze voelen, denken en doen.

 

Voor deze ''auto te water'' oefening hebben de studenten gebruik gemaakt van Virtual Reality beelden dit in combinatie met het mentaal prestatie plan zorgt ervoor dat ze zich zelf zo goed als mogelijk hebben voorbereid op een abnormale situatie als deze.

 

Wat me tevreden stelde was dat de studenten de theorie goed konden koppelen aan de praktijk. De één had de situatie gevisualiseerd, de ander had doelen gesteld en nog iemand anders was bezig met zijn ademhaling. Deze vaardigheden kunnen ervoor zorgen dat de spanning/stress handelbaar worden en je de juiste prestatie levert.

 

De studenten vonden het superleuk er kwamen wat reacties voorbij als: ''chill'' of echt ''gaaf man'' maar ook ''ik ben blij dat ik rustig bleef zodat ik goed op het juiste moment de auto uit kon''. Tevreden kijken wij terug op deze ervaring samen met de studenten. Nu nog 1 praktijk dag knallen en dan het certificaat!

 

Tot de volgende blog, 

 

Luuk


Wil je meer weten? Check dan hier


Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45