VR-platform wil welzijn ouderen bevorderen

 

Virtual Reality (VR) kan het welbevinden en de gezondheid van ouderen in zorginstellingen bevorderen. Dat zeggen de bedenkers van HumanXR, een VR-platform dat dit jaar door een aantal zorginstellingen in gebruik wordt genomen.

 

Het VR-platform is helemaal gericht op ouderen die in Nederlandse zorginstellingen verblijven. Samen met geriaters, fysiotherapeuten, verplegers, psychiaters en dagbestedingscoaches zijn virtual reality-ervaringen bedacht die de gezondheid en het welbevinden van ouderen moeten bevorderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een virtueel bezoek brengen aan het Louvre, een tocht maken in een luchtballon of door een winterlandschap wandelen, laat HumanXR weten. Er zijn in totaal tien ervaringen bedacht die ouderen moeten aanzetten tot beweging, maar die bijvoorbeeld ook voor afleiding of ontspanning kunnen zorgen bij mensen met chronische pijn of dementie.

 

Uitbreiding VR-platform

Het komende jaar maken in elk geval Vivantes, Proteion, Land van Horne en Groenhuysen gebruik van het VR-platform. Naar aanleiding van hun ervaringen kunnen de VR-mogelijkheden worden uitgebreid, laat HumanXR weten.

Bron:Zorgvisie

 

 

Meer weten over Virtual Reality?

 

Bekijk onze nieuwe website voor meer informatie over Virtual Reality Learning

 

U kunt ook direct contact opnemen voor vragen met Dennis van Heerden, onze Virtual Reality specialist

   

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

Mede-eigenaar Good Work

Bachelor of Education (BEd)

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager organisatieontwikkeling

Manager Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    www.scootmobielspecialist.nl (dinsdag, 06 maart 2018 14:10)

    Goedendag, Zelf ben ik veel met ouderen in contact omdat ik scootmobielspecialist ben van beroep. Ik moet zeggen dat ik dit een zeer leuk innovatief idee vind! Succes.