Luuk: ''Een topsport teamshaping is een heel ander level!''

Beste Good news lezers,

 

Afgelopen maandag en dinsdag ben ik als volwaardig trainer ingezet bij een topsport teamshaping voor de voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, die uitgevoerd werd door Good Work.

 

 

In de voorbereiding merkte ik al dat het nu echt ergens om ging, het was niet zomaar een training. Deze teamshaping moest tot in de puntjes kloppen, van voor, midden tot achter. Natuurlijk weet je vooraf dat het groepsproces niet altijd loopt zoals je voorbereid had, daarom moet je wanneer het niet gaat zoals je verwacht dat het zou moeten gaan een alternatief hebben, dit alternatief is vaak gebaseerd op je ervaring en bij mij dan op mijn ervaring vanuit mijn militaire dienst. En gelukkig maar want mijn ervaring kwam uiteindelijk toch van pas.

 

De selectie bestond tijdens de teamshaping uit 25 selectiespelers en een technische staf, best een grote groep al zeg het zelf. De tijd die we voor de uiteindelijke teamshaping hadden was 24 uur. De verschillende nationaliteiten en talen maakte het voor mij niet makkelijker, dit omdat Engels bij mij nog een aandachtspuntje is. Al deze facetten bij elkaar maakte het een erg complexe, dynamische en uitdagende opdracht.

 

Omdat in mijn huidige opleiding (toegepaste psychologie) gedragsbeïnvloeding en gedragsverandering belangrijke pijlers zijn kon ik mijn opgedane kennis toepassen tijdens de opdrachten, evaluaties en reflectie momenten van de spelers. Wat me in die 24 uur ook zeker heeft geholpen is de ervaring die ik heb opgedaan in het dynamische werkveld van Good Work, door deze ervaring merkte ik tijdens de teamshaping dat ik stappen aan het maken ben in mijn ontwikkeling. Bijvoorbeeld een interventie durven inzetten op het individu om het groepsproces te stimuleren.

 

Door de vele verschillende opdrachten die uitgevoerd werden door de in ons opgesplitste (2) teams kwamen ook de zwaktes bloot te liggen. We merkte dat resultaat een grote invloed had op deze zwaktes hierdoor zijn we meer gaan investeren in de prestatie van het individu en het proces van de groep iets waar ze zelf meer invloed op hebben dan op het resultaat. Door deze ingeving zagen we een stijgende lijn in het groepsproces en het geloof in het team terugkomen. De finale opdracht diende als 1 geheel, 1 team uitgevoerd te worden. Tijdens deze opdracht werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, wat een discipline hebben deze spelers, wat een motivatie, wat een doorzettingsvermogen en wat een conditie, kippenvel om dit proces zo te mogen aanschouwen. Ook de technische staf participeerde in het teamwork wat draagvlak creëerde bij de spelers.

 

Uiteindelijk hebben we de teamshaping afgesloten met een proost en een BBQ, de spelers mochten na 24 uur in de natuur te hebben geleefd eindelijk douchen.

 

Als ik terug kijk op deze teamshaping is het een heel ander level, een level waar veel ingrediënten samenkomen die in de juiste balans en hoeveelheid toegevoegd moeten worden. Vergelijk het met een brood als je er iets te weinig gist in doet zal het brood uit balans zijn en heb je niet het maximale eindresultaat.

 

Tot de volgende blog,

 

Luuk

 

Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45