Tweedaagse teambuilding voor KFCO Beerschot Wilrijk bij Good Work

Kielse spelersgroep werkt verder toe naar finalewedstrijden

Wie van plan was om vandaag en morgen even naar het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk af te zakken, om daar een training van KFCO Beerschot Wilrijk te volgen, zal van een kale reis terugkomen. Marc Brys heeft voor zijn spelers immers een teambuilding-sessie op het programma gezet... en trekt daarvoor naar een geheime locatie.

 

"Ook voor de spelers is het nog verrassing waar maandag en dinsdag die teambuilding zal plaats vinden", zegt onze coach, "Waar het ook is - binnenland of buitenland -, feit is dat er daar geen gewone voetbaltrainingen op het programma zullen staan maar dat er via een resem activiteiten aan de samenhorigheid, aan het groepsgevoel, zal worden gewerkt. Noem het gerust de volgende stap in de voorbereiding naar de finalewedstrijden van de eerste twee weekends van maart, waarin we (hoogstwaarschijnlijk tegen Cercle Brugge) voor de promotie naar 1A zullen strijden."

 

Het wordt voor onze Mannekes allicht een welgekomen afwisseling op het doordeweekse oefenschema. Het voetbal verdwijnt er even naar het achterplan... en dat is maar goed ook, want door de focus voor de volledige 100 % op die finalewedstrijden te leggen lijken de concentratie en de interesse voor de resterende wedstrijden van de reguliere competitie danig afgebot, ging het vormpeil drastisch naar beneden en werden er opvallend minder punten gesprokkeld dan algemeen verwacht.

 

"Niet dat het ingecalculeerd was, maar we hadden er als technische staf toch enigszins rekening mee gehouden dat dit kon gebeuren", pikt Brys nog in. "Het bewijst nog maar eens wat een onwaarschijnlijk parcours we in de eerste periode hebben afgelegd. We zijn toen fysiek en mentaal heel diep gegaan, hebben enkele spelers moeten klaarstomen... en daar kregen we de voorbije weken de terugval van. Dat en het feit dat bij iedereen sowieso al die finalewedstrijden in de hoofden speelden deed velen van ons op twee  gedachten hinken. En dat is inderdaad ten koste gegaan van het goede voetbal en het puntengewin. Vanaf nu concentreren we ons voluit op die finalematchen... en daar kadert deze teambuilding perfect in."

 

De werkwijze van Marc Brys roept ontegensprekelijk gelijkenissen op met de manier waarop hij in 2005 Germinal Beerschot als coach naar de finale van de Beker van België deed pieken. Ook toen nam zijn team in de slotfase van de competitie enigszins de voet van het gaspedaal - wat onder meer in april een dikke 6-0-rammeling tegen Club Brugge opleverde - maar op 28 mei stonden onze Mannekes er... en walsten ze op de Heizel gezwind en supergemotiveerd over blauw-zwart naar bekerwinst. Ook in die opbouw koos Marc Brys toen voor een teambuilding-sessie, waar door de toenmalige spelers zelfs nù nog -, twaalf jaar na datum - in lovende termen over wordt gesproken.

 

Met andere woorden, "laat den Brys maar doen"... Die geschiedenis mag zich straks - tegen die andere vereniging uit Brugge - gerust herhalen.

 

Tekst: Danny Geerts

 Nieuwsgierig naar onze teamshaping programma's?

 

Bezoek onze website Good Work of neem telefonische contact op met Dennis of Jehury. 

 

 

 

Onze contactpersonen


Dennis van Heerden

 

Mede-directeur

Bachelor of Education (BEd)

Manager organisatieontwikkeling

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager Blended Action Learning

Trainer Mentale Kracht Politie

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

 

 

 

 

 

 

Jehury van Deursen

 

Mede-directeur

Manager Duurzame Inzetbaarheid & Generatiemanagement

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach en adviseur OVD opleiding

Trainer conflict- agressie - geweld en gijzel-situaties DJI

Kwaliteitsmedewerker

 

 

 

 

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook


Reactie schrijven

Commentaren: 0