Virtual Reality-platform wil ouderen in zorginstellingen laten bewegen

 

Aankomend weekend lanceert HumanXR een speciaal virtual reality-platform voor ouderen in zorginstellingen. Met het platform hoopt de sociale onderneming de kwaliteit van leven en gezondheid van ouderen te verbeteren. Dit jaar gaan zeker vier ouderenzorginstellingen met de virtual reality (VR) van HumanXR aan de slag. Dat meldt HumanXR. 

 

De VR-situaties, zoals een bezoek aan het Louvre of een reis met een heteluchtballon zijn ontwikkeld in samenwerking met verplegers, geriaters, fysiotherapeuten, psychiaters en andere zorgprofessionals. Ouderen die kampen met somatische problemen, chronische pijn of een vorm van dementie ervaren middels de virtual reality ontspanning en afleiding. Het uiteindelijke doel is echter om ouderen in beweging te krijgen.

 

Organisaties die dit jaar al in de boot stappen zijn Vivantes, Proteion, Land van Horne en Groenhuysen. Mochten ouderen in deze zorginstellingen de beschikbare virtual reality als positief ervaren, zal HumanXR de mogelijkheden uitbreiden. Organisaties die dat willen kunnen zich nog aansluiten. Er is nog plek voor tien zorginstellingen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids 

 

Meer weten over Virtual Reality?

 

Bekijk onze nieuwe website voor meer informatie over Virtual Reality Learning

 

U kunt ook direct contact opnemen voor vragen met Dennis van Heerden, onze Virtual Reality specialist.

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

Mede-eigenaar Good Work

Bachelor of Education (BEd)

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager organisatieontwikkeling

Manager Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook