Stéphanie (29) helpt tbs'ers met behulp van virtual reality #ongehoord

 

Stel je voor: je komt uit de kroeg en je vergeet je jas. De uitsmijter laat je vervolgens niet meer binnen, omdat de kroeg gesloten is. Vervelend natuurlijk, maar je houdt je agressie onder controle.

 

Voor sommige tbs-patiënten is dat moeilijk. Daarom geeft Stéphanie Klein Tuente (29) behandelaars van tbs-patiënten agressie training   met behulp van virtual reality.

 

In de virtuele wereld oefenen de patiënten met lastige situaties in bijvoorbeeld de supermarkt, de kroeg of een café, zodat ze leren omgaan met hun agressie en impulsen. "In de streng gecontroleerde omgeving van de tbs-kliniek is het moeilijk om deze situaties na te bootsen. Met een vr-bril op kan dat veel beter dan in een gewoon rollenspel", zegt Stéphanie.

 

Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven in de kliniek, zonder gelijk te gaan vechten.

Anonieme tbs-patiënt

Met een vr-bril op en een controller in de hand bewegen de patiënten zich in de virtuele maatschappij. De behandelaar maakt de situaties steeds uitdagender. De uitsmijter gaat bijvoorbeeld steeds bozer kijken en laat andere mensen wel gewoon binnen.

 

De patiënt moet steeds proberen zijn agressie onder controle te houden om zo aan de 'echte' wereld te wennen. "Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven in de kliniek, zonder gelijk te gaan vechten", vertelt een tbs-patiënt tegen Stéphanie.

 

Bron: NOS

 

Meer weten over Virtual Reality?

 

Bekijk onze nieuwe website voor meer informatie over Virtual Reality Learning

 

U kunt ook direct contact opnemen voor vragen met Dennis van Heerden, onze Virtual Reality specialist

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

Mede-eigenaar Good Work

Bachelor of Education (BEd)

Manager opleidingskundige oplossingen

Manager organisatieontwikkeling

Manager Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager 

 

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook