De handhaver toezicht en veiligheid ''mentaal sterk aan het werk''

Beste Good News lezers,

 

Zoals al eerder vermeld zijn we gestart met het traject:” mentaal sterk aan het werk” voor de HTV studenten van het ROC Tilburg.

Morgen staat de eerste bijeenkomst op het programma. Omdat wij een gemixt programma aanbieden, hebben de studenten in de afgelopen weken online modules afgerond om goed voorbereid naar de contactdag te kunnen komen. Wij bieden mentale tools die de studenten kunnen inzetten om zichzelf mentaal te beïnvloeden.

Ook het inzicht geven in eigen gedrag binnen verschillende situaties komt terug, dit doen we door praktijk en Virtual Reality momenten in te plannen. Verder zal het totale traject de duurzaamheid van de toekomstig medewerker HTV vergroten, dit omdat de student kennis krijgt over het Mentaal Prestatie Plan en inzicht in de eigen mentale processen.

 

In de eerste contact dag zal Luuk zijn verhaal doen over moed, toewijding en veerkracht. Dit verhaal heeft alles te maken met de mentale processen in stressvolle situaties.
Hij zal in zijn verhaal de theorie vertalen naar de praktijk en zal een mogelijkheid laten zien om hiermee om te kunnen gaan.

 

Verder zal op deze dag de theorie over het driedelig brein worden uitgelegd (McLean). 
Het oudste deel wordt het reptielenbrein genoemd, vervolgens het zoogdierenbrein (emotionele brein) en als laatste het mensenbrein (denkend brein). Door een combinatie van praktische oefeningen en theorie worden de studenten op scherp gezet. Dit is noodzakelijk om te laten ervaren wat het brein doet bij spanning en stress. Voorbeelden hiervan zijn: ”Wat doet het met je aandacht? Wat doet het met je gedachten?”

Ook is het benoemen van het gevoel een belangrijke factor in het traject. Dit om bewustwording te creëren van eigen gevoelens.

 

De leerdoelen die morgen centraal staan zijn het kunnen benoemen van:
-Het driedelig brein.
-De functies van de verschillende delen van het brein.
-Wat spanning en/ of stress is en welke mentale tools je hierbij kunt inzetten.


Deze leerdoelen willen we bereiken door middel van een interactief programma waarin de studenten bewust worden van hun eigen mentale processen.
Een vormingsdoel welke als rode draad door het traject loopt is persoonlijke ontwikkeling en een sterker fundament voor het bevorderen van de leerprestaties.


Wil je meer weten? Check dan hier

Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0