Kerstmarkt Dordrecht extra zwaar beveiligd

 

 

De honderdduizenden bezoekers van de kerstmarkt in Dordrecht krijgen komend weekeinde extra bescherming tegen terroristische acties. ,,We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen.’’

Naar alle verwachting maakt de gemeente vanochtend bekend dat het gebied van de kerstmarkt zal worden afgeschermd middels containers, trucks of betonblokken. Dit moet voorkomen dat kwaadwillenden met wagens het publiek in rijden om slachtoffers te maken. Elk jaar trekt de kerstmarkt in Dordt tussen de 300.000 en 350.000 bezoekers van vrijdag tot en met zondag.

 

''Er is in Dordrecht bij evenementen wel eens eerder een truck neergezet''

Christien ter Linde, gemeenteHoewel de kerstmarkt in Dordrecht niet bovenaan het lijstje zal staan van terroristen, nemen organisaties en gemeenten geen enkel risico na zo’n soort aanslag vorig jaar in Berlijn. Daar reed een man met een vrachtwagen in op publiek bij een kerstmarkt. Later waren er ook nog aanslagen met wagens in Londen en Barcelona.

 

Zichtbaar en onzichtbaar

Gemeenten en politie willen niet uitweiden over de maatregelen die worden genomen. ,,Dat is geen informatie om te delen. De maatregelen zullen zichtbaar en onzichtbaar zijn. Er is in Dordrecht bij evenementen wel eens eerder een truck neergezet’’, zegt woordvoerder Ter Linde, verwijzend naar de laatste editie van de Dancetour op de Spuiboulevard.

Volgens de gemeente is het in Nederland inmiddels heel gebruikelijk om grote publieksevenementen extra te beveiligen.

Zo is Dordrecht komend weekeinde niet de enige gemeente, waar met name verkeer moet worden geblokkeerd. In Deventer zijn er bij het Dickens Festijn speciale hekken en in Valkenburg plaatst de organisatie van een kerstevenement wegblokkades.

 

Weersvoorspellingen

De politie wil evenmin iets kwijt over haar inzet in Dordrecht. ,,Daar zeggen we bewust niets over’’, aldus woordvoerder Yvette de Rave. ,,We zorgen in elk geval dat we er zijn. Daar willen we het bij laten.’’

Directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing, geestelijk vader van de huidige omvangrijke kerstmarkt, heeft overlegd met gemeente en politie, maar zegt evenmin iets over veiligheidskwesties.

De organisatie doet dat wel over het weer. Baaij hoopt dat de huidige voorspellingen - bewolkt met 6 graden - uitkomen. ,,Laat het maar sneeuwen als de markt voorbij is.’’ 

Bron: AD

 

 

nieuwsgierig?

 

Wanneer is er sprake van een Noodsituatie en bent u erop voorbereid om de juiste veiligheidsmaatregelen in te zetten bij een dergelijke situatie? Of wilt u leren om doelgerichte rationele besluiten te maken in situaties die een hoge mate van spanning, stress en druk kennen?

 

Voor meer informatie bekijk dan onze website bij Crisismanagement, of neem contact op met Dennis van Heerden. 

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook