Scholingsgeld blijft op plank liggen

De oproep aan werknemers om ’een leven lang te leren’, is aan dovemansoren gericht. Honderden miljoenen euro’s die bedoeld zijn om werkenden bij en om te scholen, blijven op de plank liggen.

 

Sinds het begin van het decennium zijn de reserves van de zogeheten cao-fondsen, die de opleiding en ontwikkeling van werknemers financieel mogelijk maken, met zeker 50 miljoen euro toegenomen, tot meer dan 400 miljoen, blijkt uit onderzoek van de Telegraaf.

 

Bovendien wordt van het ESF, een Europees subsidiefonds dat bedoeld is om mensen langer te laten doorwerken, de helft niet gebruikt. „Dat is aanzienlijk meer dan verwacht”, stelt het Agentschap SZW, dat de regeling uitvoert.

Het geld dat wel voor opleidingen wordt gebruikt, gaat in het leeuwendeel van de gevallen naar mensen die beter willen worden in hun huidige werk. Dat geldt zelfs voor 80% van de medewerkers in de financiële sector die een cursus volgen, terwijl die meer zouden hebben aan om- dan aan bijscholing. Een bankier die ontslagen wordt, komt in zijn eigen sector zelden nog aan de slag.

 

Experts zeggen dat er een omslag in denken moet komen: werknemers moeten op tijd aan scholing beginnen, anders diskwalificeren ze zichzelf voor de arbeidsmarkt.

 

Bron: Telegraaf

 

Duurzame Inzetbaarheid integreren op de werkvloer?

 

Bekijk onze website voor meer informatie over Duurzame Inzetbaarheid en wat Good Work voor u hierin kan betekenen.

 

U kunt ook direct contact opnemen met Jehury van Deursen, onze manager Duurzame inzetbaarheid.

 

 

 

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45 

 Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook