5 simpele methodes om gefocust te blijven (nu het om vier uur al donker wordt)

Buiten wordt het al donker terwijl je binnen nog aan het werk bent. Daarom zette The Muse, een Amerikaanse vacaturesite, deze 5 tips op een rij om de duistere maanden prettig (en productief) door te komen.

 

1. Ga lekker bewegen.

Besef: je zit niet vastgeketend aan je bureau. Niemand zal je raar aankijken als je eens opstaat van je stoel en even een rondje wandelt. Dat je vervolgens als een bezetene in het trappenhuis op en neer gaat rennen, hoeft niemand te weten. Volgens onderzoeken krijg je er meer energie van als je gedurende de dag

 telkens een paar minuten beweegt. Dus: sta op en loop. Of doe wat oefeningen aan je bureau.

 

2. Luister een lekker muziekje.

Het typen van je buurman, het gebrom van de koffiemachine of het geroezemoes van die-ene-afdeling-die-altijd-net-te-hard-praat: na een tijdje kan het op je zenuwen werken. De oplossing? Luister muziek.

Heroïsch, Extreem, Stoer of droom even weg. Je gaat jezelf er ongetwijfeld beter van voelen.

 

3. There’s an app for that.

Tijd besparen? Onzin uit de weg gaan? Efficiëntie naar een hoger niveau brengen? Kijk eens in dit lijstje met apps die je kunnen helpen bij je werkdag. En je kunt beloningen instellen wanneer je hebt gedaan wat je moet doen. Hierrrr met die motivatie!

 

4. Maak het gezellig.

Natuurlijk is het verschrikkelijk als het buiten pikdonker is terwijl je nog binnen zit te zwoegen. Maar, geen nood: je kunt het net zo goed supergezellig maken. Pak een extra kopje kruidenthee en rol jezelf lekker op in een deken of warme trui. De werktijden zijn dan misschien niet optimaal, maar het comfort heb je veel meer zelf in de hand. En dat kan altijd beter!

 

5. Doe het makkelijkste op het laatst.

Als je je eigen werkzaamheden kunt inplannen, zorg dan dat je de makkelijkste dingen het laatste kunt doen. Wanneer je brein al half onderweg naar huis is, kun je nog snel even de spreadsheets invullen, je bureau opruimen en die vergadering inplannen. De belangrijke taken doe je eerst. Dan kun je daar de rest van de dag trots op zijn. Mócht je onverhoopt eerder weg moeten (of gaan) van kantoor, dan zit het belangrijkste er in ieder geval op.

 

Dus: ja, het is een zware, donkere periode. Maar er is zeker hoop. Succes en sterkte!

 

bron: AD nieuws

Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45