Chemours schroeft beveiliging op na 'ernstige bedreigingen'

Het bedrijf ligt onder vuur vanwege de lozing van de stof GenX, die in het drinkwater is gekomen. Een 43-jarige inwoner van Dordrecht is daarover zo boos, dat hij een maand geleden op sociale media aankondigde geweld te gaan gebruiken. Hij vroeg om suggesties om het bedrijf te stoppen, eventueel met geweld. ,,Als niemand iets doet, doe ik het wel. Iets met een bom of zo? Directeur omleggen?’’ En later: ,,Ik maak geen geintjes. Iedereen die het terrein verlaat, moet vanaf nu toch echt even over zijn schouder kijken.''

De man maakte ook nog een vergelijking met de aanslag in Las Vegas, waarbij 59 mensen om het leven kwamen. ,,Iets zoals Las Vegas heeft me op een idee gebracht.'' Hij verwijderde de berichten na een gesprek met de politie. Chemours deed direct aangifte. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de man te vervolgen voor bedreiging, bevestigt een woordvoerder. De verdachte moet in december voor de rechter komen.

Het Dordtse chemiebedrijf is geschrokken van de dreigementen. ,,De veiligheid van onze mensen is een belangrijke prioriteit van ons bedrijf en we hebben de beveiliging op en rond ons terrein aangescherpt’’, zegt woordvoerder Jeroen Bruning. ,,We zijn ons bewust van de zorgen van mensen in de omgeving en werken er hard aan daarop antwoorden te vinden, maar onze medewerkers dreigen met geweld is onacceptabel.''

 

Chemours ligt onder vuur vanwege de lozing van de stof GenX. Deze krant bracht eerder dit jaar naar buiten dat de stof op diverse plaatsen in het drinkwater terecht is gekomen, en dat waterbedrijven zich daar zorgen om maken. Hoewel de huidige hoeveelheden volgens het RIVM op geen enkele manier gevaar vormen voor de volksgezondheid, heeft de provincie Zuid-Holland de vergunning voor de lozing aangescherpt. Waterbedrijf Oasen is zelfs naar de rechter gestapt om de lozing nog verder terug te dringen. Chemours bedrijf zelf zegt er inmiddels alles aan te doen om de lozing zo ver mogelijk terug te brengen.

 

De afgelopen maanden hebben demonstranten meermaals geprotesteerd bij de fabriekspoorten, voorzien van spandoeken (‘geen giflozingen in ons drinkwater’) en zelfgemaakte gasmaskers. Tijdens een hoorzitting over de kwestie op het provinciehuis stapte een demonstrant vorige maand op Chemours-directeur Erik Meijer af, om hem een ‘GenX-appeltje’ aan te bieden. Meijer zette er direct zijn tanden in. De actiegroep achter de demonstraties benadrukt niets met de bedreiging te maken te hebben, en die te veroordelen.

 

bron: AD nieuws

Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0