ADRZ vandaag van start met Mentaal sterk aan het werk!

 

Vandaag zijn we gestart met de training Mentaal sterk aan het werk! op het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. Good Work gaat namelijk in 2017 en 2018 een achttal Mentale Kracht trainingen verzorgen voor operatiekamer personeel en medewerkers van het daarbij horende planbureau. Vandaag dus de eerste twee trainingen. Eén in de middag en de ander in de avond.

 

 

 

Mentale Kracht

De training ‘Mentaal sterk aan het werk!’ is een initiatief van het ADRZ in samenwerking met Good Work Personnel Development. De training is bedoeld om om stil te staan bij veerkracht in het algemeen en Mentale Kracht in het bijzonder. De training is daarom ook ontwikkeld voor de mens achter de medewerker.  

 

Management

Voor aanvang van de eerste training is er bewust gekozen om een kennissessie voor managers, leidinggevenden en teamleiders te organiseren. Pas na deze kennissessie worden de daadwerkelijke medewerkers getraind. Tijdens deze kennissessie werd er door Dennis en Jehury een presentatie verzorgd en werden er verschillende demonstraties gegeven. Ook kregen zij de mogelijkheid om vragen te stellen en kregen zij inzicht over wat er er wordt behandeld in de training en wat het de deelnemers uiteindelijk oplevert. Speciale aandacht was er ook voor de opbouw van de training. Good Work heeft deze training namelijk in een Blended vorm gegoten en bestaat dus zowel uit contact onderwijs, online leren en Virtual Reality leren. Voordeel van de kennissessie was dat iedereen voldoende beeld had bij de training en nu in staat was om vragen te beantwoorden, informatie te delen en nieuwe deelnemers te enthousiasmeren.

 

Mentale processen

Mentale processen beïnvloeden meer dan 90% van ons gedrag en hebben vooral te maken met hoe we denken in en over bepaalde situaties en hoe we onszelf daarbij voelen. Het kunnen reguleren van deze processen draagt niet alleen bij aan je prestatievermogen maar zorgt er ook voor dat je goed in je energie blijft zitten, op korte en lange termijn. Soms verander je situaties nu eenmaal niet en kun je slechts invloed uitoefenen op hoe jij ermee omgaat. Hoe lekker is dat! 

 

Voor iedereen geschikt
De training is geschikt voor eenieder die interesse heeft in het onderwerp beter presteren en zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van persoonlijke veerkracht. De training wordt door Good Work sinds enkele jaren gegeven binnen hoog risico beroepen zoals Politie, Justitie, Brandweer en Defensie. Maar ook binnen Cure & Care Zorg en Welzijn instellingen zijn al diverse succesvolle programma’s gegeven. De essentie van de training zit op het praktische vlak van zelfregulatie, in welke situatie en onder welke omstandigheden dan ook. Maar hoe doe je dat dan? Welke tools zet jij in om je batterijen weer op te laden? Waar lopen jou batterijen op leeg? Heb je weleens last van spanning of misschien stress? Lukt het je altijd om dit in goede banen te leiden? 

 

Onderwerpen
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
1. Stress of spanning? Wat is het verschil?

2. De werking van het brein en gedrag

3. Motivatie en doelen stellen?

4. De werking van ons stresssysteem?

5. Hoe stuur jij je gedachten?

6. Mentale vaardigheden

7. Biofeedback als persoonlijke bewaker

8. Actie-reflectie, waarom jij?

9. Het Mentaal Prestatie Plan  

 

Vier dagdelen
Het programma bestaat uit vier dagdelen verspreid in een periode van ongeveer 4 maanden. Tijdens deze periode ga je samen met collega’s actief aan de slag met de materie en werken we toe naar een integratie van mentale tools in je dagelijkse leven.  In een leuke interactieve en veilige setting maken we de toepassing concreet en bruikbaar. Niet zweverig, maar vooral toepasbaar in de praktijk. De training is opgebouwd uit een mix van contactmomenten, online modules, virtual reality en intervisiebijeenkomsten. 

 

Durf jij het aan?
Durf je het aan om te investeren in je persoonlijke veerkracht?
Veerkracht is namelijk overal. Niet alleen op het werk, maar ook thuis bij je gezin,  je sport of hobby of waar dan ook. Wij noemen de inhoud dan ook lifetime tools. Weet je hoe het werkt, dan heb jij winst geboekt bij alles wat op jou pad nog komen gaat.    

 


Onze contactpersonen

 

   Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

 

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid, Generatiemanagement, Levensfasebeleid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer communicatie, conflicthantering en agressiebeheersing DJI

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook


Reactie schrijven

Commentaren: 0