Solar Team Twente pakt 5e plaats in Australië

Foto: Solar Team Twente
Foto: Solar Team Twente

Solar Team Twente kwam na vijf dagen racen door de outback als vijfde over de finish. Het team is trots op de spectaculaire race. Het was erg spannend of het Twentse team kón finishen. Vier minuten voor het einde van de racedag kwam het team over de finish in het drukke verkeer van Adelaide. 

 

Het Twentse Solarteam deed mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto’s. Het team met negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente.

 

Het team uit Enschede had daarnaast nog een teleurstelling te verwerken. Ze kreeg namelijk een tijdstraf van een half uur opgelegd. Het team is zelf van mening dat ze geen fout hebben gemaakt.De straf wordt opgelegd voor het gebruik van een wit kleed. Het team was aan het begin van de race toestemming gegeven om de auto op een wit kleed te plaatsen bij de stops. Later liet de organisatie aan de teams weten dat het gebruik van een wit kleed niet was toegestaan, waarna Solar Team Twente hiermee is gestopt. Op basis van beelden van de eerste racedag, toen het kleed gebruikt werd, is nu wel een straf opgelegd.

 

High Performance Teamshaping

In juli was het voltallige team te gast bij Good Work in Asten waar het team onder begeleiding van Kevin Conemans, Herold Dat en Johan Hoogendijk een 2 daagse High Performance Teamshaping volgde. Hierin stond presteren onder druk als team centraal. Focussen op je taak, omgaan met afleiders en veerkracht tonen in mogelijke stressvolle scenario's. We zijn er dan ook trots op dat het team zich onder de omstandigheden waarin ze hebben verkeerd zo veerkrachtig heeft getoond. Overigens was dit niet de eerste keer. De teams uit de edities 2015 en 2013 waren ook al eerder op bezoek bij Good Work om te werken aan hun totale teamperformance. In 2013 behaalde Solar Team Twente de 3e plaats en in 2015 de 2e plaats. 

Good Tweets!

Facebook Good Work


Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45