Waarom zitten? Een gezonde werkplek staat voorop!

 

Gezondheid krijgt een steeds hogere prioriteit, ook op de werkvloer. Toch lijden veel werknemers aan gezondheidsklachten als gevolg van een slechte lichaamshouding. De werkgever rest de taak om zijn werknemers te ondersteunen. De facility-manager kan hierin het verschil maken, aangezien de werkplek een grote rol speelt in de gezondheid van werknemers

Ongezonde gewoontes

Uit recent onderzoek door Fellowes blijkt dat 39 procent van de Nederlandse werknemers een verkeerde lichaamshouding heeft aan het bureau. Bovendien zit personeel te lang stil, want meer dan een derde (34%) neemt te weinig pauzes. Deze ongezonde gewoontes vormen een probleem voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Meer dan een kwart van de werknemers (27%) zegt namelijk te overwegen van baan te veranderen vanwege de impact die de werkomgeving heeft op hun gezondheid. Reden genoeg om direct de werkomgeving te herevalueren. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk?

 

Simpele aanpassing, groots effect

De werknemers houden hun werkgever verantwoordelijk voor ongezonde werkgewoontes. Meer dan een derde (35%) van werkend Nederland vindt dat hun werkgever onvoldoende doet aan vitaliteit. Maar liefst 70 procent van de werknemers wil dan ook dat hun werkgever de gezondheidsproblemen aanpakt. Hier moet gehoor aan gegeven worden. Een mooie eerste stap naar een gezondere werkplek is het introduceren van Zit-Sta oplossingen. Hiermee geef je werknemers de mogelijkheid om van lichaamshouding te wisselen en actiever te zijn op kantoor. Deze simpele aanpassing kan al veel verbetering brengen.

 

Kom in beweging

De facility-professional heeft een belangrijke taak: het verbeteren van de werkomgeving om de gezondheid van werknemers. Ergonomisch meubilair zoals Zit-Sta oplossingen biedt uitkomst. Enkele voordelen zijn:

  • Actieve werknemers. Staan is actiever dan zitten. Met name het afwisselen tussen houdingen is vele malen gezonder. Werknemers zullen gezonder en vitaler zijn.
  • Gelukkige werknemers. Fysiek gezond is mentaal gezond. Gezonde werknemers zijn vitaler en komen met meer plezier naar hun werk.
  • Hogere productiviteit. Wie met plezier naar zijn werk komt, werkt beter en harder. De productiviteit zal stijgen als gevolg van een gezondere werkomgeving.
  • Aantrekkelijk werkgeverschap. Werknemers hoeven niet meer te overwegen van baan te wisselen vanwege een ongezonde werkplek. Een werkgever die preventief gezondheidsproblemen aanpakt, wordt beter gewaardeerd.
  • Lucratief. Gezonde en gelukkige werknemers zijn productief, minder vaak ziek en blijven langer bij dezelfde werkgever. Investeren in een gezondere kantoorinrichting zal zich moeiteloos terugbetalen.

De facility-manager kan dus een bijdrage leveren aan de vitaliteitsuitdaging van organisaties door verantwoordelijkheid te nemen en de directe werkomgeving gezonder te maken. Vitaliteit is een belangrijke bedrijfsdoelstelling. Pak je kans om op dit niveau het verschil te maken! Wijs ongezonde gewoontes de deur en help personeel om actiever en gezonder te worden.

 

Bron:.fmm.nl

 

 

Nieuwsgiering?

 

Meer weten over Vitaliteit op de werkvloer?

 

Bekijk onze site bij Duurzame Inzetbaarheid of ga naar Voeding en Vitaliteit voor meer informatie.

 

Of neem direct contact op voor vragen met Jehury van Deursen, onze manager Duurzame Inzetbaarheid.

 

 

Onze contactpersonen

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook