28 dagen niet roken: Stoptober bijna van start

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Dat meldt het Trimbos-instituut. 

 

 

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. En er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid om te stoppen met roken. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen drie jaar hebben duidelijk gemaakt dat het succes van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptober stoppers te bieden heeft.

 

Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina. Het is ook een belangrijke plek waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen.

 

Nieuw dit jaar is het Stoptober Magazine dat alle deelnemers van Stoptober - zolang de voorraad strekt - gratis kunnen ophalen bij een Albert Heijn-vestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen. Nielson en Olcay Gulsen doen dit jaar mee met Stoptober en staan op de cover van het magazine en vertellen uitgebreid over hun beweegredenen om mee te doen aan Stoptober.

 

Bron: Redactie Nationale Zorggids

Nieuwsgierig?
Iedereen weet dat roken slecht voor je is, onder andere door de vele commercials en de veelzeggende plaatsjes op de verpakkingen. Maar weten we echt wat roken daadwerkelijk doet met het menselijk lichaam en het functioneren daarvan? Wat doet nicotine met  het brein? Hoe reageren onder andere  je hersenen op deze slechte gewoonte en heeft dit invloed op je dagelijkse functioneren thuis en op de werkvloer? En heeft het rookgedrag van werknemers invloed op het ziekteverzuim op de werkvloer? Steeds meer organisaties helpen hun medewerkers met stoppen met roken als onderdeel van hun Duurzaam Inzetbaarheids- en vitaliteitsbeleid. In oktober geven ook bedrijven, organisaties en instellingen hier weer meer aandacht aan.
Want de maand oktober staat in teken van stoppen met roken, wij zullen deze maand extra aandacht  besteden aan dit onderwerp wat terug te lezen is op onze site bij Good News. De nieuwsitems zullen vooral inzicht geven over wat rookgedrag met de gezondheid van mensen doet en of de Duurzame Inzetbaarheid van werknemers in het geding komt te staan.
Wilt u meer informatie over Duurzame Inzetbaarheid?
Bekijk dan onze site bij Duurzame Inzetbaarheid. Neem ook een kijkje bij onze laatste weekoverzicht, waarin staat vermeld dat de ESF-Subsidie weer van kracht is en deze met gratis ondersteuning van Good Work aangevraagd kan worden.
Of neem direct contact op met Jehury van Deursen, onze manager Duurzame Inzetbaarheid.

 

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook