Campagne tegen discriminatie zwangeren op werk

Een nieuwe landelijke campagne moet discriminatie van zwangere vrouwen op de werkvloer bestrijden. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept werkgevers op om zwangeren niet anders te behandelen dan anderen. Goede werkgevers kijken verder dan negen maanden vooruit, aldus de bewindsman.

 

 

Met de campagne, die maandag begint, wil het ministerie werkgevers bewust maken van mogelijke zwangerschapsdiscriminatie en wijzen op het talent dat ze mogelijk laten lopen. De campagne is onderdeel van het actieplan zwangerschapsdiscriminatie dat de minister in maart presenteerde.

 

De campagne bestaat uit radiospotjes, online advertenties en acties op social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Op www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl worden tips gegeven over hoe werkgever en medewerkers samen tot goede afspraken kunnen komen.

 

Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft bijna de helft van de vrouwen op de een of andere manier te maken met zwangerschapsdiscriminatie. Ze krijgen geen baan, kunnen hun contract niet verlengen en geen promotie maken. En dat neemt niet snel af.

 

,,Zwanger zijn moet een feest zijn! En dus geen onnodige spanningen opleveren voor de moeder´´, benadrukt Asscher. ,,Vooral geen stress of ze haar baan misschien kwijtraakt, of haar contract nog wel verlengd wordt en of ze in de toekomst nog wel promotie kan maken. En bij sollicitaties mag een dikke buik natuurlijk ook absoluut geen reden zijn om iemand af te wijzen. Dat doen goede en moderne werkgevers niet. Die kijken verder dan negen maanden vooruit."

Bron: AD

 

nieuwsgierig

 

Discriminatie in welke vorm dan ook heeft een negatieve invloed op de werkvloer en kan de psychosociale arbeidsbelasting van werknemers erg belasten. Helaas komt het regelmatig voor dat er op de werkvloer gediscrimineerd wordt. Hoe ga je als werkgever hiermee om en hoe zorg je voor een goede balans op de werkvloer?

 

Meer weten, ga dan naar onze site voor meer info over Duurzame Inzetbaarheid.

 

Of neem direct contact op met Jehury van Deursen, onze manager Duurzame Inzetbaarheid. 

 

 

 

 

 

Onze contactpersonen

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook