Een aanpak is hard nodig, want 79 procent van de jongeren ervaart prestatiedruk en 45 procent van de jongeren is wel eens thuisgebleven van school of studie omdat zij oververmoeid of opgebrand waren van de stress. Dit bleek eerder uit een peiling van EenVandaag Jongerenpanel.

Het event Stress to Impress maakt onderdeel uit van de Week van de Prestatiedruk van MIND. Tijdens de week van 25 tot en met 29 september deelt MIND berichten, blogs en vlogs door en voor jongeren over prestatiedruk en stress. Tijdens het event op 28 september gaat de documentaire Stress to Impress in première. Met deze documentaire willen documentairemakers Sanne Kooiman (23), Tom Kooiman (21) en Alain Paulussen (24) van To my loved Ones aandacht vragen voor prestatiedruk. Ze maken zich zorgen over jongeren van hun generatie en willen andere jongeren inspireren om ook te relaxen in plaats van overal altijd het beste uit te willen halen: “Pluk ook eens een dag niet, zeg maar.”

Het event vindt plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam. Diverse universiteiten, hogescholen en jongerenorganisaties hebben hun studenten opgeroepen om naar het event te komen.

 

Bron: Redactie nationale Zorggids 

Nieuwsgierig?

 

Wilt u meer informatie over hoe je stress en  prestatiedruk kunt verminderen? 

 

Bekijk dan onze site voor meer info bij Opleidingskundige Oplossingen en Duurzame Inzetbaarheid.

 

Of neem direct contact op met;

Dennis van Heerden, manager Opleidingskunde of Jehury van Deursen, manager Duurzame Inzetbaarheid