Good Work weekoverzicht 38

Beste lezers,

 

Afgelopen week (18-22 september) was het De Week Tegen Pesten en vooral de scholen deden hier veel aandacht aan schenken. Dit jaar was er speciale aandacht voor online pesten en vooral wat de gevolgen er van zijn. Deze week kregen de leraren tips en tools voor het voorkomen en aanpakken van online pesten. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar was de boodschap: Pesten. Pak ’t samen aan!

 

Pesten op het werk

Toch komt pesten niet alleen bij kinderen voor, maar gebeurd het juist bij volwassenen vaker dan we denken. In een laatste onderzoek werd er gesproken over een kwart miljoen Nederlanders die slachtoffer waren van stelselmatig treiteren, pesten of vernederen. Het gaat hier om de collega die altijd genegeerd wordt of nooit wordt meegevraagd voor de lunch. De collega die steeds weer vernederende mailtjes op zijn computerscherm ziet verschijnen. Of hij of zij over wie altijd wordt geroddeld of wordt uitgelachen. Door naaste collega's, maar misschien ook wel door de leidinggevende. Dit alles op de grote mensen werkvloer, waar kinderen niet te vinden zijn. Pesten valt net als discriminatie, intimidatie en agressie & geweld onder Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) en heeft een enorm negatief effect op de Duurzame Inzetbaarheid van de mens en medewerker. Je zou bijna zeggen....net als de kinderen: Pesten. Pak ’t samen aan!

 

Duurzame Inzetbaarheid

Tegenwoordig hebben we het dus steeds vaker over het begrip Duurzame Inzetbaarheid. Maar wat houdt Duurzame Inzetbaarheid nou daadwerkelijk in en hoe pas je het toe? Komende weken besteden wij extra aandacht aan Duurzame Inzetbaarheid door het publiceren van actuele nieuwsitems en leuke tips en tricks om je zelf mentaal en fysiek inzetbaar te houden. Wil je direct aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid? Misschien kom je wel in aanmerking voor een Duurzame Inzetbaarheid subsidie van het ESF.

 

Check het snel!

 

Vorige week

  • Zijn we ter beeldvorming gast geweest bij een training Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen.
  • Hebben we verschillende Mentale Kracht trainingen gegeven aan de Nationale Politie. Daar stond energiemanagement, gedachten controle, aandachtscontrole, doelen stellen, visualiseren en reflecteren op het programma.
  • Is de 6e OCC klas van Zuyderland Medisch Centrum gestart met de opleiding Operationeel Crisiscoördinator.
  • Zijn er VR scenario's gefilmd voor pensionverstrekker APG in het teken van crisismanagement.

Deze week

Deze week stond in het teken van de Officier Van Dienst (OVD) Opleiding op de politieacademie in Ossendrecht. Jehury was hier de gehele week als baanregisseur werkzaam en stagiaire Luuk van Elshout bracht woensdag een oriënterend stage bezoek. Daarnaast gaf Dennis een training Mentale Kracht aan bevelvoerders van de brandweer in Amsterdam - Amstelland en werd er samen met Kevin een Crisis Management Team (CMT) training gegeven aan DSV Solutions in Limburg. Op vrijdag werd de week afgesloten met het filmen van VR scenarios bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes voor de aankomende Duurzame Inzetbaarheidstrainingen.

 

Volgende week

  • Trainingen Mentale Kracht bij de Nationale Politie in heel Nederland
  • Voorbespreking projectgroep duurzame inzetbaarheid 
  • Projectoverleg met ZORGassist in teken van employability en het leerlandschap
  • Jaarlijkse Netwerkdag Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL)
  • Trainingstraject Arrestatie Teams Politie     

Nieuwsbericht van de week!

Actie van de week!

Tot volgende week!


Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

 

 

 

 

 

Dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Manager Duurzame inzetbaarheid

Stress- en prestatiecoach

Trainer Mentale Kracht Politie

Baanregisseur, trainer, coach, adviseur OVD opleiding

Trainer Omgaan Met Geweld en Gijzel-situaties DJI

Manager High Performance

Manager Leiderschap & Teamshaping

Kwaliteitsmedewerker

 

 

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45

 

 

 Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook