Good Work weekoverzicht 37

Beste lezers,

 

Vorige week hebben wij een artikel gepubliceerd over werkgevers die werkdruk steeds vaker als arbeidsrisico zien. Het is namelijk een probleem dat steeds vaker in elk bedrijf of organisatie frequent terug komt. Uit onderzoek ( TNO en CBS) is gebleken dat één op de zeven medewerkers last heeft van burn-out klachten. Medewerkers voelen zich regelmatig emotioneel uitgeput, leeg, moe en raken uit balans. Werkdruk is niet alleen vervelend maar op langer termijn ook slecht voor je gezondheid. Het is niet voor niets één van de factoren binnen Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) naast agressie en geweld, arbeidsconflicten, (seksuele) intimidatie, discriminatie en pesten die werkstress veroorzaken. Het begrip PSA is sinds 2007 in de Arbowet opgenomen en de Inspectie SZW doet er niet voor niets steeds meer aandacht aan schenken.

 

Wanneer we het over werkdruk en werkstress hebben, wordt ook het begrip Duurzame Inzetbaarheid steeds vaker genoemd. Maar wat houdt Duurzame Inzetbaarheid nou daadwerkelijk in en hoe pas je het toe? Komende weken besteden wij extra aandacht aan Duurzame Inzetbaarheid door het publiceren van actuele nieuwsitems en leuke tips en tricks om je zelf mentaal en fysiek inzetbaar te houden. Om te beginnen, lees hier het artikel over;  Vijf praktische tips om mentaal fit te blijven.

 

Vorige week

Donderdag 07 september is de 5e Operationeel Crisiscoördinator opleiding voor het Zuyderland Medisch Centrum van start gegaan. Ook deze keer was er VR-Learning binnen de opleiding geïntegreerd en heeft het opnieuw zijn waarde bewezen. De deelnemers waren enthousiast over VR op zich, maar vonden het ook een hele leuke afwisseling op het contactonderwijs. 

 

We vonden het ook de moeite om middels dit bericht de deelnemers van de training Mentale Kracht van 06 en 07 september in Nieuwdorp te complimenteren. De medewerkers uit het recherche veld van de Nationale Politie blonken uit in enthousiasme, reflectie en leerbereidheid en dat maakte het voor ons als trainers een toptraining om te mogen geven. Nogmaals dank daar voor!

 

Deze week

Deze week staat in het teken van inkijken en beeldvormen bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in Den Haag en Nieuwegein. Vanaf 11 oktober gaat Good Work namelijk ook daar trainingen verzorgen op het gebied van Mentaal Presteren onder spanning, stress en druk in crisissituaties. Om deze trainingen zelfstandig te kunnen geven, was het scheppen van de juiste beeldvorming een vereiste en daarom ook enorm gewenst. Naast het inkijken bij DJI geven wij nog verschillende trainingen energiemanagement, gedachten controle en aandachtcontrole in Leusden en Breda. Als laatste start de 6e OCC klas van Zuyderland en doen we nog VR scenario's filmen voor pensioenverstrekker APG.

 

Volgende week

  • Baanregisseur bij de Officier van Dienst Opleiding Politie en Operationeel Centrum (OVD-P & OVD-OC opleiding)
  • Trainingen Mentale Kracht bij de Nationale Politie in heel Nederland
  • Veerkracht training voor Brandweer Amsterdam-Amstelland
  • Crisismanagement training DSV
  • Filmen van maatwerk Virtual Reality scenario's bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 

 

      

Nieuwsbericht van de week!

Actie van de week!

Tot volgende week!


Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44

Jehury van Deursen

 

Commercieel Directeur

Stress- en prestatiecoach

Duurzame inzetbaarheid

Mentale weerbaarheid

Kwaliteitsmedewerker

Leiderschap en High Performance

 

Jehury@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 45Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook