Ouders slepen school steeds vaker voor de rechter

 

Ouders die een probleem hebben met de school van hun kind, dreigen steeds vaker met een gang naar de rechter. Dat kan een conflict zijn over het schooladvies. Maar ook bij onenigheid over de hoogte van de ouderbijdrage, of zelfs het lesrooster worden juridische middelen ingezet.

Rechtsbijstandsverzekeraars zien een enorme toename van wel erg mondige ouders. 

 

 

 

 

Honderden zaken per jaar

 

Bij ARAG bijvoorbeeld hadden ze vijf jaar geleden nog geen onderwijsjurist in dienst. Nu wel, want er komen zo'n 300 zaken per jaar langs. DAS Rechtsbijstand zag het aantal onderwijszaken vorig jaar met 11 procent stijgen, en ook dat komt vooral door ouders die het niet eens zijn met de school.

Bij Achmea is die stijging al veel langer aan de gang: het aantal ouders dat juridisch advies wil over een conflict met school is daar in vijf jaar tijd met ruim 40 procent gestegen.

 

Bij de drie verzekeraars samen gaat het inmiddels om vele honderden zaken per jaar. Die eindigen overigens niet allemaal in een rechtszaak.  

 

Al een gesprek gehad?

 

Vooral kinderen worden de dupe van het juridische getrouwtrek. Ouders moeten goed nadenken voordat ze naar de rechter stappen, vindt Peter Hulsen, directeur van ouders en onderwijs. "Dan bellen ze en vragen ze ons of we een goede advocaat weten. Dan vragen we of ze al eerst een gesprek hebben gehad. Vaak niet."

Onze contactpersonen

Dennis van Heerden

 

Operationeel Directeur

Bachelor of Education (BEd)

Organisatieontwikkeling

Opleidingskunde

Blended Action Learning

Kwaliteitsmanager

 

dennis@good-work.nl

+(31)6-48 17 29 44


Onze laatste tweets

Volg ons op Facebook